okt 172018
 

Efter tre raka förluster var det återigen dags för Team Viking att vinna en match i Europacupen i grekiska Porto Carras. För motståndet stod engelske klubben 3Cs, men inte isländska Víkingaklúbburinn som framgick av schack.se igår kväll. Matchen slutade 4-2 till svenskarnas favör.

GM Evgenij Agrest. Foto: Nikki Riga/Eurochess2018.

Ännu en gång visade lagets ankare GM Evgenij Agrest vägen. Han besegrade FM Adam Ashton och är med en rond kvar att spela i turneringen fortsatt utan förlust. Agrest spelar sparsamt med schack men det verkar inte påverka hans styrka nämnvärt.

På andra bordet besegrade IM Rauan Sagit FM Alexander Longson. Sagit har tagit 2½ poäng på de sex ronderna om än mot starkt motstånd. Han har fått upp ångan på slutet och siktar säkert på en avslutande vinst även i morgon. FM Bo Lindberg lyckades bryta sin negativa trend och spelade remi. Han började med två raka vinster och sedan en remi innan han förlorade två raka partier. Remin var därför välkommen.

Den Viking-spelare som haft tuffast turnering är IM Dan Cramling som idag förlorade ännu ett parti. Han har tagit 1 poäng av sex möjliga och förlorat fyra partier på raken. En som har visat desto bättre form är FM Milton Pantzar som gör sin första start i Europacup-sammanhang. Han vann i sjätte ronden och har därmed tagit 3½ poäng, en mindre än FM Anders Grandell som likt Agrest är fortfarande utan förlust. Grandell spelade för övrigt remi i sjätte rondenþ

Sjunde och sista ronden spelas imorgon klockan 15 och då möter Team Viking ännu ett holländskt lag, denna gång är det MuConsult Apeldoorn.

Turneringshemsidan
Allt om Europacupen 2018