Aug 092018
 

Dagen efter urladdningen mot storfavoriten GM Simen Agdestein mötte Conny Holst landsmannen Lars Blomström i den sjätte ronden av Veteran-EM i Drammen. Det var nog inte många som väntade sig att de två svenskarna, rankade nio respektive sju i startordningen, skulle leda efter fem spelade ronder och knappast de själva heller. Efter sex ronder är de fortsatt i delad ledning, tillsammans med Agdestein som tog revansch på sig själv, då det svenska toppmötet föga överraskande slutade med en kort remi.

Mötet mellan Holst och Blomström var dock inte det enda svenskmötet i dagens rond i 50+ klassen då Ronny Kirppo och Kjell-Åke Andersson möttes också i ett parti som slutade med seger för Kirppo. Den femte svensken som deltar i 50+, Lennart Gunnarsson spelade remi mot norrmannen Guttorm Andersen.

Även i 65+ klassen finns det svenskar med toppstriden. Som väntat är den regerande Europamästaren IM Nils-Gustaf Renman en av dem men även Gunnar Hedin. Hedin, som inför sjätte ronden var på delad andra plats bakom ledande GM Leif Øgaard, spelade remi mot IM Janez Barle samtidigt som Renman besegrade ryska WGM Elena Fatalibekova. Øgaard i sin tur spelade remi mot engelsmannen Stebbings och således har båda svenskarna nu en halv poäng upp till ledaren.

FM Nils-Åke Malmdin vann över norrmannen Tor Arne Hauge och närmade sig toppen men har en halva upp till Hedin och Renman.

Rond sju spelas imorgon och då möts Renman och Hedin och i 50+ möter Blomström Agdstein medan Holst möter norrmannen Karim Ali.

Turneringshemsidan