Feb 102018
 
Arvin Rasti. Foto: Lars OA Hedlund.

Arvin Rasti. Foto: Lars OA Hedlund.

FM Martin Jogstad och FM Felix Tuomainen är i delad ledning i grupp A (U20) i Skol-NM som inleddes i Heinola i Finland på fredagen. Båda har tagit 1½ poäng av två möjliga efter att de möttes i den andra ronden och de delar ledningen med islänningarna FM Jón Kristinn Þorgeirsson och FM Oliver Aron Jóhannesson samt norrmannen FM Johannes Haug.

I grupp B (U17) går det lite sämre för den svenska delegationen där FM Milton Pantzar har tagit 1 poäng och CM Baldur Teodor Petersson är fortfarande utan poäng. Där leder islänningen CM Hilmir Freyr Heimisson, som vann över Pantzar i rond 2, med full pott.

I grupp C (U15) är Hampus Sörensen förhandsfavorit och han ligger en halva bakom ledande duon efter första speldagen medan Felix Ytterberg har tagit 1 poäng. I grupp D (U13) delar Arvin Rasti lednignen med finländaren Elias Keso, båda har tagit full pott, och Hugo Wernberg, har spelat en remi och förlorat ett parti.

I den yngsta gruppen, grupp E (U11), bär Edvin Trost favoritskapet med den äran och har vunnit båda sina partier vilket innebär att han är i delad ledning. Sebastian Gerdes har ännu inte tagit någon poäng.

Chess-Results