sep 012015
 

150Nils_Grandelius_SMNils Grandelius svarade för en av de främsta prestationerna på mycket länge när han igår vann Abu Dhabi Masters. I den sista ronden vann han ett långt parti mot Vladimir Akopian och säkrade turneringssegern efter särskiljning.
-Den stora skillnaden mot tidigare var nog att jag kämpade väldigt bra hela turneringen. Jag räddade flera svåra ställningar både till remi och seger, och vinsten mot Akopian är ett bra exempel på ett riktigt kämpaparti. Jag är väldigt nöjd med att jag kunde hålla mig kall i det pressade läget, säger Nils Grandelius.
De senaste årens hårda satsning har helt tydligt gett resultat. De starka insatserna har avlöst varandra, men efter visst funderande rankar Nils vinsten i Abu Dhabi som den främsta prestationen.
-Visserligen var motståndet starkare i Qatar förra året, men det här var den högsta prestationsrating jag någonsin haft, och dessutom har det förstås betydelse just att det blev seger i turneringen.
Tidigare idag (se nedan) berättade Evgenij Agrest om sin syn på det samarbete som de två har haft de senaste åren. Nils konstaterar att samarbetet uppenbarligen har fungerat och att det lär fortsätta framöver.
-Det är alltid inspirerande att se att hårt arbete ger resultat och det är klart att det gör det lättare att fortsätta att arbeta hårt. Dessutom gör prispengarna att det blir lättare att fortsätta satsa rent ekonomiskt.
Förstapriset i Abu Dhabi var hela 12.000 dollar, och prispengarna delades inte, något som Nils faktiskt inte kände till inför den sista ronden.
-Nej, det var oklart vad som gällde så jag hade inte förutsättningarna klara inför partiet. Och kanske var det lika bra, då kunde jag koncentrera mig på att spela istället.

(Foto: Lars OA Hedlund)

https://researchpapertopic.net/good-research-paper-topics/