sep 282015
 

ssf120Vid kongressen i somras informerade styrelsen om hur den sedan tidigare planerade övergången från LASK till Elo kommer att gå till. 1 september 2016 försvinner LASK-ratingen på nationell nivå och enbart Elo används. Fram till dess tillämpas övergångsregler, och kring dessa har det redan kommit en del frågor.
Följande gäller under säsongen 2015/16:
-En spelares officiella ratingtal är alltid Elo om sådant finns, men om detta saknas används LASK-ratingen även den kommande säsongen.
-De officiella ratinglistorna i medlemssystemet är sorterade på detta sätt, även om man kan välja att sortera på annat sätt genom att klicka på rubrikerna i tabellen.
-Den allsvenska spelarregistreringen är också sorterad enligt de nya reglerna och visar alltid den utgångsordning som gäller för allsvenskt spel. Precis som tidigare används tvåstegsregeln inom ett lag vilket betyder att man vid laguttagning kan flytta en spelare två steg upp eller två steg ner jämfört med spelarregistreringen. Observera att Elo per 1/9 gäller under hela hösten och Elo per 1/1 under hela våren.
-Med Fides nya regler för Eloberäkning går det betydligt snabbare än tidigare att få ett Elotal.
-Klubbar som vill påskynda utvecklingen ytterligare genom att Eloregistrera sina klubbtävlingar kan läsa mer om hur det går till här. Observera att tävlingen ska registreras senast två veckor före start. Kostnaden för att Eloregistrera en tävling betalas av SSF.

Mer information om vad som gäller i Allsvenskan kommer att skickas ut till lagledarna inom kort, och ytterligare information kommer i nummer 4 av Tidskrift för Schack samt efterhand här på schack.se.
Kontakta gärna kansliet om ni har frågor kring övergången till Elo!

https://researchpapertopic.net/good-research-paper-topics/