Jan 132018
 

Tre matcher spelades i helgen i den fjärde ronden i Elitserien. I Uppsala har den trevliga traditionen skapats att man varje säsong spelar en match i Stadsbiblioteket och ofta lockar matcherna en hel del publik. Denna gång var det de regerande mästarna, Team Viking, som kom på besök och gästerna var fullständigt dominanta. Det vara endast på sista bordet som Upsala ASS hade någon chans och den chansen tog CM Carl Fredrik Johansson när han mycket elegant bröt sig igenom CM Baldur Teodor Peterssons försvar. På samtliga andra bord vann Team Viking, inte ett enda avgjort parti med andra ord, 7-1 till gästerna.

I Stockholm spelades två derbyn, dels fick Kungstornet besök av Rockaden och även där var gästerna ofina nog att ta en överlägsen seger, 6-2 skrevs siffrorna till Rockadens fördel och det innebär att Team Viking och Rockaden just nu befinner sig i tabelltoppen i Elitserien. Båda lagen har dock förlorat var sin match, i motsats till Malmö AS och Lunds ASK som möts inbördes i februari.

Den tredje av helgens matcher var den mellan Farsta SK och nykomlingarna Stockholms SS. Farsta var utan poäng innan matchen men har nu tagit ett rejält kliv upp i tabellen. Farsta vann med andra ord matchen, med minsta möjliga marginal, 4½-3½

Fjärde ronden spelas färdigt 16 februari och då möts som sagt Lund och Malmö samt Limhamn och Eksjö.

Allsvenska resultatsystemet