Jul 142018
 

Det svenska förstalaget i Lag-VM för veteraner, klass 65+, går som tåget och tog ett stort kliv uppåt i tabellen i den sjunde ronden när man vann en övertygande 3½-½ seger över ett tyskt lag. Efter matchen har det svenska laget tagit 10 matchpoäng av 14 möjliga och ligger på en meriterande sjundeplats i tabellen. Med två ronder kvar att spela har man sannolikt för långt upp till ledande Ryssland som har 14 poäng men svenskarna har en god möjlighet att blanda sig i medaljstriden.

I rond åtta möter man kvalificerat motstånd i form av Frankrike där mångfaldige veteranvärldsmästaren GM Anatoly Vaisser spelar på första bord.

Sveriges andralag förlorade med minsta möjliga marginal mot England 4 och möter i åttonde ronden tyska laget Randbauern.

I klassen 50+ vann båda de svenska lagen sina matcher, båda dessutom med resultatet 2½-1½. Sverige Nord mötte Tysklands tredje damlag medan Sverige Syd mötte England 3. En bra svenskdag med andra ord och de svenska lagen i 50+ har båda tagit 8 poäng och ligger på 27:e och 28:e plats i tabellen. En bra avslutning och svenskarna kan placera sig mycket väl.

Turneringshemsidan